Παραλίες και αξιοθέατα

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε παραλίες και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση από τα διαμερίσματα Κατερίνα.

Παραλία

Παραλία Πλάκα (800μ)

Η παραλία "Πλάκα" βρίσκεται βόρεια του Αι Γιάννη, 800 μέτρα από τα διαμερίσματα Κατερίνα πίσω από το λιμάνι. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια, περνώντας με προσοχή ένα κακοτράχαλο μονοπάτι 200 μέτρων που οδηγεί στην παραλία από το λιμάνι ή οδικώς, από το δρόμο που οδηγεί προς το Ανήλιο και κατηφορίζει στην Πλάκα (υπάρχει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης εντός του ξενοδοχείου Eden).

Η Πλάκα είναι μια πανέμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο που χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο βορειότερο τμήμα υπάρχει οργανωμένος χώρος με ομπρέλες και ξαπλώστρες που εξυπηρετείται από το παρακείμενο Beach Bar Εδέμ. Σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να απολαύσετε βουτιές από τα βράχια (πλάκες) που έδωσαν το όνομά τους στην παραλία.

Παραλία Παπά Νερό

Παραλία Παπά Νερό (800μ)

Η παραλία "Παπά Νερό" βρίσκεται νότια του Αι Γιάννη, 800 μέτρα από τα διαμερίσματα Κατερίνα πίσω από την μεγάλη γέφυρα της ρεματιάς. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια ακολουθώντας τον παραλιακό πεζόδρομο κατά μήκος του δρόμου.

Το "Παπά Νερό" είναι μια μεγάλη παραλία με τμήματα με ψιλό βότσαλο και άμμο. Θα βρείτε εστιατόριο και ταβέρνα, καφενείο και Beach bar, καθώς και οργανωμένα τμήματα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι περιορισμένη και επιτρέπεται μόνο για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων.

Νταμούχαρη

Νταμούχαρη (6χλμ)

Η Νταμούχαρη είναι μια πανέμορφη, γραφική περιοχή νότια του Αι Γιάννη, που αποτελείται από ένα κολπίσκο και μια μικρή παραλία με χοντρό βότσαλο. Είναι ξακουστή από την ταινία "Mama Mia" που γυρίστηκε εκεί.

Θα τη βρείτε περίπου 5 χιλιόμετρα από τον Αι Γιάννη, ανηφορίζοντας το δρόμο για το χωριό Μούρεσι. Υπάρχει χώρος στάθμευσης πριν τον οικισμό και συνεχίζετε με τα πόδια, κατηφορίζοντας για άλλα 500 μέτρα το γραφικό καλντερίμι.

Στο λιμάνι της Νταμούχαρης θα βρείτε όμορφο ταβερνάκι και καφετέρια, μαγαζί με τουριστικά είδη, και λίγα ξενοδοχεία.

Συνεχίζοντας το περπάτημα, μετά το λιμάνι θα βρείτε τη μικρή παραλία με τους μεγάλους απότομους βράχους, και την άγρια ομορφιά. Κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε μια ταβέρνα και συνεχίζοντας την πορεία σας θα συναντήσετε μια μικρή γέφυρα που αποτελεί την είσοδο για μια πεζοπορική διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς που οδηγεί στην παραλία Φακίστρα και τερματίζει στην Τσαγκαράδα.

Παραλία Άγιοι Σαράντα

Παραλία Άγιοι Σαράντα (14χλμ)

Η παραλία "Άγιοι Σαράντα" βρίσκεται βόρεια του Αι Γιάννη, αρκετά μετά την παραλία Πλάκα. Η πρόσβαση είναι οδικώς μέσω της διαδρομής προς Ανήλιο, Μακρυρράχη όπου, μετά το κέντρο του χωριού, μπροστά από το ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρυρράχης υπάρχει διασταύρωση με σήμανση προς Χορευτό. Κατηφορίζετε το δρόμο προς Χορευτό και στα μισά περίπου της διαδρομής, στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση προς Αγίους Σαράντα.

Φτάνοντας στην παραλία μπορείτε να σταθμεύσετε επάνω στον παραλιακό δρόμο και να ανακαλύψετε το τοπίο.

Η παραλία είναι μεγάλη, πλατιά και πολύ όμορφη, ήπια με άμμο και ψιλό βότσαλο. Χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα από μια φυσική εσοχή και σας προτείνουμε να την εξερευνήσετε όλη.

Στους Άγιους Σαράντα θα βρείτε ταβέρνα, καφετέρια και Beach Bar, όπως και λίγα καταλύματα.

Παραλία Φακίστρα

Παραλία Φακίστρα (14χλμ)

Η Φακίστρα είναι μια μικρή, βραχώδης παραλία νότια από τον Αι Γιάννη προς την Τσαγκαράδα, που αποτελεί καταφύγιο για τους τολμηρούς. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από τον Αι Γιάννη προς την Τσαγκαράδα και στην πρώτη διασταύρωση στην πλατεία Αγίου Στεφάνου Τσαγκαράδας υπάρχει σήμανση που σας κατευθύνει στο σημείο.

Δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος στάθμευσης και ίσως χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας μακριά από το σημείο εισόδου. Από εκεί κατηφορίζετε ένα απότομο μονοπάτι προς την παραλία μήκους 300μ περίπου για να φτάσετε στο όμορφο αυτό μέρος.

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκεί, εκτός από άγρια ομορφιά και πρασινο-γάλανα κρυστάλλινα νερά, γι' αυτό καλό είναι να έχετε μαζί σας κάποιες προμήθειες καλού κακού.

Αν είστε σε φόρμα και σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να περπατήσετε από τον Αι Γιάννη μέχρι τη Φακίστρα (5χλμ) μέσω ενός δικτύου μονοπατιών που ξεκινούν από την παραλία της Νταμούχαρης. Είναι αρκετά ανηφορικά (ιδιαίτερα το πρώτο τμήμα, από τη Νταμούχαρη) αλλά σας ανταμείβει η απέραντη θέα στη θάλασσα.

Μυλοπόταμος Πήλιο

Παραλία Μυλοπόταμος (15χλμ)

Ο Μυλοπόταμος βρίσκεται νότια του Αι Γιάννη στο επίνειο της Τσαγκαράδας. Η πρόσβαση είναι οδικώς από το Μούρεσι και φτάνοντας στην Τσαγκαράδα στο κέντρο του χωριού, θα δείτε σήμανση αριστερά προς Μυλοπόταμο.

Ο Μυλοπόταμος είναι μια μικρή παραλία, έχει όμως εκπληκτική άγρια ομορφιά με φυσικά ανοίγματα στα βράχια που μπαίνουν στη θάλασσα και δημιουργούν φυσικά ανοίγματα επάνω στην αμμουδιά!

Θα βρείτε χώρο στάθμευσης επάνω στο δρόμο, δύο ταβέρνες και ένα Beach Bar που εξυπηρετούν την παραλία.